Soslu Mısır Kilo Aldırır mı?

17-05-2022 12:25
Soslu Mısır Kilo Aldırır mı?
Mısırın en lezzetli halleri arasında yer alan soslu mısır birçok farklı baharat ile harmanlanarak sizlere sunulur. Soslu mısır doğru şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Fakat diğer tüm gıdalar gibi aşırı tüketiminde kilo ile birlikte farklı sorunlar da meydana gelebilir.
 
Soslu mısırın kalorisini bilmeniz doğru tüketim dozunu ortaya çıkarabilmeniz açısından önemlidir. Ancak her soslu mısırın kalorisi bir diğerinden farklı olabilir. Bunun için oranların değişken olabileceğini unutmamalısınız. Tüketmeyi düşündüğünüz soslu mısırın kalorisini ambalajından inceleyerek bilgi elde edebilirsiniz. 
 
100 gram soslu mısır ortalama 425 kalori olarak öne çıkar. İçerisine lezzet katabilmesi için farklı soslar etkilenen soslu mısırların kalorilerini dikkatli bir şekilde hesaplayarak kilo almadan tüketmeye devam edebilirsiniz. Diyette olanların veya kilo sorunu olduğunu düşünenlerin kalori oranlara dikkat etmesi herhangi bir sorun yaşanmaması açısından önemlidir.

Soslu Mısırın Faydaları Nelerdir?

  • Soslu mısır B1, B3, B5 ve C vitaminlerini barındırır. Aynı zamanda magnezyum, fosfor ve lif açısından da zengindir. Lif oranı yüksek olan soslu mısır sindirim sisteminin düzenlenmesine destek verir. Böylelikle hazımsızlık problemlerine yardımcı olur. Kalsiyum içeren soslu msıır kemiklerin daha kuvvetli olabilmesi için destekleyicidir. 
  • Sağlıklı beslenme programınızda yer ayırabileceğiniz soslu mısır vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi destekler. Soslu mısır aynı zamanda demir minerali açısından da yardımcıdır. Kansızlık tedavisinin desteklenmesi için yardımcı bir gıdadır. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesi için yardımcı olan soslu mısırı dozunda tüketerek tüm faydalarından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. 
  • Soslu mısır içerisinde yağ, nişasta ve A vitamini de yer alabilir. Bu özelliği soslu mısırın kan şekeri kontrolünün desteklenmesine ve ani dalgalanmaların önüne geçilmesine yardımcı olur.
  • Kolesterolün düşmesine yardımcı olabilen soslu mısır yoğun lif içeriğiyle kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur ve bu sayede sindirimle alakalı problemlerin tedavisine de destek verir.
  • A vitamini içeriği ile göz, diş, kemikler ve böbreklerin sağlıklı olabilmesine yardımcı olan soslu mısırlar lezzetiyle de dikkat çeker.
  • Son derece lezzetli olan soslu mısırları Çerez Pazarı'ndan satın alabilir, günün her anında tüketerek sağlıklı atıştırmalıkların faydalarından yararlanabilirsiniz.
 
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Ceviz Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.