Ceviz Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

29-04-2022 16:40
Ceviz Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?
Ceviz çeşitleri arasında damak zevkinize uyum sağlayabilecek birçok farklı tür bulabilirsiniz. Bunlar arasındaki Brezilya cevizi ve Pikan cevizi gibi türler de en popüler olanlardandır. 
 

Brezilya Cevizi Nedir?

Brezilya Cevizi Nedir?
 
Brezilya cevizi, Güney Amerika ağacı ve ağaçtan elde edilmiş yenilebilir tohumlardan elde edilir. Kolombiya, Peru ve Venezüella’da da yetiştirilen bu özel cevizler Güney Amerika kıtasından ihraç edilir. Popüler bir atıştırmalık olan Brezilya cevizi aynı zamanda sağlıklı yapısıyla da dikkat çeker. Omega 3 içeren Brezilya cevizi kolesterolün düşmesine destek verir ve kalp sağlığınızın korunması için yardımcı olur.
 
İçerisindeki selenyum antisokidan özelliklerinden yararlanabilmenizi sağlar. Antioksidanlar birçok farklı kronik rahatsızlığın tedavisinde destekleyicidir. Stres, yorgunluk ve anksiyeteye karşı yardımcı olabilecek yapısı vardır. 
 
Vücuttaki serbest radikallerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olan Brezilya cevizi aynı zamanda kanser riskinin düşmesine de destek verir. Cilt kuruluğu, egzama ve sedef hastalıklarının tedavisini destekleyebilen Brezilya cevizi lezzetli yapısıyla birçok kişi tarafından tercih edilen sağlıklı bir gıdadır.

Pikan Cevizi Nedir?

 
Pikan Cevizi Nedir?
 
Pikan cevizi dünya çapında Pekan olarak da adlandırılır. Türkiye meyve ve tohumlarının benzerliği sebebiyle Pikan cevizi olarak nitelendirilir. Ilıman iklime sahip bölgelerde yetişen Pikan cevizi zengin besin değerlerine sahiptir. Pikan cevizi Kuzey Amerika Kıtası’nda elde edilir. ABD’nin özellikle güney bölgelerinde ve Meksika’da bol bol yetiştirildiği bilinir. 
 
Pikan yetiştiriciliği 19. yüzyıldan sonra yayılmaya başlamıştır. Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde yetiştirilen Pikan cevizi oldukça değerli ve sağlıklıdır. Sağlıklı olan Pikan cevizi özellikle bakır, tiamin ve çinko ile beraber iyi bir lif desteği kaynağıdır. Kalp sağlığına iyi gelebilen Pikan cevizi magnezyum, potasyum ve kalsiyum desteği sunar. 
 
Bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olan Pikan cevizi dozunda tüketildiği zaman diyetleri de destekleyebilir. Cevizlerde yer alan A, E ve çinko vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşabilmesi ve hasarları onarabilmesi için bağışıklık sisteminizi destekler. En popüler ceviz türleri arasında kendisine yer bulan özel Pikan cevizini günün farklı zaman dilimlerinde tüketebilirsiniz. Birçok farklı lezzetli yiyecekle birlikte de tüketebileceğiniz Pikan cevizinin sağlıklı tüm faydalarından yararlanabilir ve Çerez Pazarı'ndan satın alabilirsiniz. 
 
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Doğru Aşure Tarifi Malzemeleri Nelerdir?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.