Kış Aylarında İçinizi Isıtacak 8 Farklı Bitki Çayı Tarifi

14-02-2023 17:20
Kış Aylarında İçinizi Isıtacak 8 Farklı Bitki Çayı Tarifi
Kış aylarında içinizi ısıtırken aynı zamanda sağlığınızı korumaya yardımcı olabilecek birbirinden farklı bitki çaylarından destek alabilirsiniz. Havaların soğumasıyla beraber bağışıklık sisteminin düşmesinden kaynaklı çeşitli hastalıklara karşı önlem almak istiyorsanız bitki çayı tarifleri ile ilgili bilgiler alabilirsiniz. Enerji ihtiyacınıza yardımcı olabilecek kış aylarındaki en özel 8 kış çayı tarifi ile evinizin konforlu ortamında birbirinden özel lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.
 
Papatya Çayı

 

1. Papatya Çayı

Bitki çayı denildiği zaman akla ilk gelenler arasındaki papatya çayı oldukça lezzetli olan yapısıyla öne çıkar. Su ve kurutulmuş papatya ile hazırlayabileceğiniz papatya çayını isteğinize göre bal ile beraber tüketebilirsiniz. Gribe karşı çay arayanların favorileri arasındaki papatya çayını pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 1 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş papatya
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • 1 dilim limon (isteğe bağlı)

 

Hazırlama Süresi

15-20 dakika

 

Yapılışı 

  • Kurutulmuş papatyayı sıcak suya ekleyin.
  • Papatya çayını 10-15 dakika demlendirin.
  • Çayı süzdükten sonra isteğe bağlı olarak bal ve limon ekleyin.

Bu işlemlerden sonra çayınızı sıcak olarak tüketebilirsiniz.

 

Yeşil Çay

 

2. Yeşil Çay

Antioksidan özellikli soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları arasında bulunan yeşil çay metabolizmayı düzenlemeye destek veren çay türlerindendir. Cildi güzelleştirmeye destek veren bu özel çay gün boyunca zinde kalmanıza destek verebilecek özellikler taşır.

 

Malzemeler

  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı yeşil çay
  • 1 dilim limon (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

 

Hazırlama Süresi

10 dakika

 

Yapılışı

  • Suyu kaynatın ve birkaç dakika bekleyin.
  • Yeşil çayı suya ekleyin ve 2-3 dakika demlendirin.
  • Süzme işleminden sonra limon miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz.

Servise hazır olan yeşil çaya şeker ilave ederek servis edebilirsiniz.

 

Sumak Çayı

 

3. Sumak Çayı

Evde yapılacak bitki çayları arıyorsanız sumak çayını da deneyebilirsiniz. Az malzeme ile hızlı bir şekilde hazırlanabilecek sumak çayı ile bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek verebilirsiniz. Dilerseniz lezzetli sumaklara Çerez Pazarı üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı sumak
  • 2 su bardağı kaynatılmış su
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

 

Hazırlama Süresi

10 dakika

 

Yapılışı

  • Sumak tozunu bir kaseye alın ve kaynatılmış su ile karıştırın.
  • Karışımı 10 dakika boyunca demlenmesini bekleyin.
  • Demlenmiş karışımı süzün ve isteğe bağlı olarak balla tatlandırın.

Favori atıştırmalıklarınızla beraber afiyetle içebilirsiniz.

 

Elmalı Tarçınlı Çay

 

4. Elmalı Tarçınlı Çay 

Bitki çayları arasındaki en popüler seçeneklerden olan elmalı tarçınlı çay kış aylarında içinizi ısıtabilecek lezzete sahiptir. Her yudumda damağınızda unutulmayacak bir iz bırakabilecek olan elmalı tarçınlı çayı sizler de en kolay şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 2 çay bardağı su
  • 2 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı şeker (isteğe göre daha fazla veya az şeker kullanabilirsiniz)

 

Hazırlama Süresi

20 dakika

 

Yapılışı

  • Suyu kaynatın ve tarçını ilave edin.
  • Elma parçalarını suya ekleyin ve karıştırın.
  • Şekeri ilave edin ve karıştırın.
  • 10-15 dakika boyunca demlendirin. Süzerek servis yapın.
 
Zencefilli Kış Çayı 

 

5. Zencefilli Kış Çayı

Vücudunuzu rahatlatabilecek ve soğuk algınlığına iyi gelen çay tarifleri arayışınız devam ediyorsa zencefilli kış çayını tercih edebilirsiniz. Kas ağrılarının giderilmesine destek veren ve bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olabilen zencefilli kış çayı C vitamini içeriğiyle de dikkat çeker.

 

Malzemeler

  • 2 çay bardağı su
  • 1 adet orta boy zencefil
  • 2 adet limon
  • 1 çay kaşığı bal (isteğe göre daha fazla veya az bal kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karanfil

 

Hazırlama Süresi

10-15 dakika

 

Yapılışı

  • Zencefili temizleyin ve ince kıyın.
  • Bir tencereye 4 bardak su koyun ve zencefili ilave edin.
  • Su kaynatın ve zencefili hafifçe pişirin.
  • Limon suyunu tencereye ilave edin ve 2 çay kaşığı bal ekleyin. Karıştırın ve servis yapın.
 
Ihlamurlu Kış Çayı 

 

6. Ihlamurlu Kış Çayı

Ihlamur, kış aylarında en sık tercih edilen bitkilerdendir. Hastalıklara karşı dayanıklı olmanıza destek veren ıhlamur, boğaz ağrılarına karşı iyi gelir. Öksürük ve soğuk algınlığı ile baş edebilmenize destek veren ıhlamur ile lezzetli çaylar hazırlayabilirsiniz. Soğuk algınlığına şifalı bitkiler denildiğinde akla gelen ıhlamur ile sağlıklı bir çay hazırlayabilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 4-5 adet ıhlamur yaprağı
  • 1,5 litre su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çubuk vanilya

 

Hazırlama Süresi

10 dakika

 

Yapılışı

  • Ihlamur yapraklarını ve vanilya çubuğunu (isteğe bağlı) bir tencereye koyun.
  • Suyu ekleyin ve kaynatın.
  • Kısık ateşte 5-7 dakika demleyin.
  • Limon suyu ve balı ekleyin ve iyice karıştırın. Çayı süzüp, servis yapın.
 
Nane Çayı 

 

7. Nane Çayı

Karışık bitki çayı çeşitleriyle beraber popüler hale gelen nane çayı kokusu ile sizi etkisi altına alabilir. Pratik bir şekilde hazırlanabilecek olan nane çayı için evinizde bulunan temel malzemelerden destek alabilirsiniz.

 

Malzemeler

  • Nane yaprakları
  • Su
  • Şeker (isteğe bağlı)

 

Hazırlama Süresi

10 dakika

 

Yapılışı

  • Suyunuzu kaynatın.
  • Nane yapraklarını bir fincan ya da bardağa koyun.
  • Kaynatılan suyu nane yapraklarının üzerine dökün ve birkaç dakika boyunca demlenmesini bekleyin.
  • Şeker eklemek isterseniz, tatlandırabilirsiniz. Çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.
 
Kuşburnu Çayı 

 

8. Kuşburnu Çayı

C vitamini içeriğiyle dikkat çeken kuşburnu çayı öksürük, hapşırık ve boğaz kuruluğu gibi rahatsızlıkların tedavilerine destek verebilecek içeriğe sahiptir. Gül meyvesi olarak bilinen kuşburnu enerjisiyle bağışıklık sisteminize yardımcı olur.

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı kuşburnu
  • 3-4 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı balla (isteğe bağlı)

 

Hazırlama Süresi

15 dakika

 

Yapılışı

  • Kuşburnunu iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
  • Kuşburnunu ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın.
  • Kuşburnular kolayca eriyene kadar kaynatın ve süzün. İsteğe bağlı olarak balla tatlandırabilirsiniz.
 
Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Tokluk Hissi Yaratan 8 Süper Besin 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.