Diyette Kurum Üzüm Yenir mi?

10-05-2022 14:37
Diyette Kurum Üzüm Yenir mi?
Diyette kuru üzüm kişilerin tokluk hissinin daha uzun süre kalabilmesini destekler. Açlık hissini yatıştırabilen kuru üzüm, diyet programlarında sık sık kendisine yer bulabilir. Kilo vermek isteyen kişiler tükettikleri besinlerin kalorilerine dikkat ederken aynı şekilde kurum üzümü de tüketebilirler. Diyet yapıldığı dönemlerde tatlı krizlerinde kalorisi düşük olan şekerli meyvelerin tüketilmesi önemlidir.
 
Kuru üzümün kalorisi ürünlerin türüne göre değişkenlik gösterebilir. Fakat ortalama olarak 100 gram kuru üzümde yaklaşık 49 gram kadar kalori olduğu bilinir. Bu oranlar seçeceğiniz ürünlere göre değişkenlik gösterebilir. Sağlığınıza zarar vermeyecek miktarlarda kuru üzümleri tüketmenizde herhangi bir sakınca bulunmaz. Ancak her gıdada olduğu gibi kurum üzümün de aşırı tüketimi vücudunuza ekstra karbonhidrat girmesine ve vücudunuzun yağ depolamasına sebep olabilir.


Diyette kuru üzüm tüketilmesi son derece faydalıdır. Tokluk hissinin uzun süre devam edebilmesine yardımcı olan bu özel atıştırmalık aynı zamanda tatlı krizlerinde oldukça zararlı olabilecek tatlılardan uzaklaşabilmenizi de sağlar. Çekirdekli, çekirdeksiz ya da sarı, kara şeklinde ayrılan kuru üzüm çeşitleri Çerez Pazarı'nda sizleri bekliyor!

 
Diyette Kuru Üzümün Faydaları Nelerdir?

  • Kilo verebilmenin önünde büyük engel olan sindirim sisteminin sağlıklı çalışmaması gibi sorunların tedavisinde destekleyici olan kuru üzüm kandaki asit oranlarının dengelenmesine yardımcı olur. Böylelikle kolesterolün düşmesine de destek verir.
  • Diş ve kemik sağlığına da destek sağlayan kuru üzüm vücudunuzun direncinin artması için yararlıdır. Kuru üzümü dilerseniz diyet dönemlerinizdeyken hoşaf olarak da hazırlayarak sıvı şekilde tüketebilirsiniz. 
  • Folik asit, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri de barındıran kuru üzüm son derece sağlıklı bir gıdadır. Kuru üzümü dozunda tükettiğiniz zaman diyetinizi destekleyebileceğiniz gibi aynı zamanda halsizlik, kansızlık ve enerji düşüklüğü gibi sorunların tedavisine de yardımcı olabilirsiniz. 
  • Kuru üzüm suyunun sindirimini hızlandırmaya yardımcı olduğu yönünde de bilgiler vardır. Lifli ve vitaminli yapıdaki kuru üzümün bu tür faydalarından yararlanabilmeniz açısından doğru çeşitleri seçmeniz gerekir. Kalorisi yüksek olan ve içerisinde birçok zararlı katkı maddesi içeren ürünlerden uzak durmanız daha doğru bir tercih olabilir. 
  • Lezzetli kuru üzümleri diyet programınızda yer alabilecek özel bitki çaylarınızla beraber de tüketebilirsiniz. Birbirinden farklı lezzetleri zenginleştirebilecek yapıdaki kuru üzümlerle sağlıklı yaşantınızı destekleyebilirsiniz.
 
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Soslu Mısır Kilo Aldırır Mı?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.