Doğru Aşure Tarifi Malzemeleri Nelerdir?

05-08-2022 14:44
Doğru Aşure Tarifi Malzemeleri Nelerdir?

Hemen hemen her tatlıda görebileceğiniz gibi aşure hazırlanmasında da temel malzemeler aynıdır. Ancak damak zevkinize göre aşure yapımı malzemeleri değişkenlik gösterebilir. Temel malzemeler arasında su ve şeker yer alır. Lezzetli aşureler için çeşme suyu yerine içme suyu kullanmanız daha doğru olabilir. Aksi takdirde kireçli su tatlının lezzetini bozabilir. Baklagiller, kuruyemiş ve baharatlar en iyi aşureler için gerekli ana malzemeler arasındadır.


Aşureye Hangi Kuruyemiş Konur?

Aşurenin yapılışı kısmında çeşitli kuruyemiş çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Genel olarak hemen her türlü kuruyemiş aşure malzemeleri arasında bulunur. Bu noktada seçim sizin damak zevkinize kalmıştır. Fakat genel olarak aşure hazırlamak için fındık ve süsleme için toz ya da Antep fıstığı tercih edilir. Ceviz de aşure için tercih edilebilecek kuruyemişler arasında yer alır. 


Aşureye İçine Hangi Meyveler Konur?

Evde aşure yapımı ile ilgileniyorsanız kuru meyve çeşitlerini deneyebilirsiniz. Aşureleri lezzetlendirebilecek en önemli unsur içerisine koyabileceğiniz kuru meyveler olacaktır. Kuru meyvelerin dengeli şeker oranları, diğer farklı bir tatlıda olmadığı kadar büyük bir lezzet elde edebilmenizi sağlar.


Aşureye renk katabilecek kuru meyveler arasında kuru üzüm, kuru incir, kuş üzümü ve aşurenin zenginleştirilmesi için kuru kayısı yer alır. Bunlar dışında farklı kuru meyveleri dahil ederek aşurenizi hazırlayabilmeniz mümkündür.  En güzel aşure tarifi için sizler de Çerez Pazarı’nda yer alan kuru meyvelere göz atabilirsiniz.

Tam kıvamında aşure tarifi elde etmek istiyorsanız damak zevkinize uygun hareket edebilirsiniz. Kuru meyveler konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı lezzet dengesi olmalıdır. İçerisinde birçok farklı malzemeyi barındıran bu özel tatlıyı eşsiz hale getiren detay tariflerdeki uyumluluktur. Dengeyi ve uyumluluğu bozmamak için birbiriyle uyumlu olabilecek kuru meyveleri deneyebilirsiniz. Aynı tarif içerisinde hem çok tatlı hem de çok ekşi olan malzemeleri kullanmaktan uzak durmalısınız.


Aşure Kilo Aldırır mı?

Aşure denildiği zaman akıllara kilo aldırıp aldırmadığı ile alakalı sorular da gelir. Genel olarak tatlılar un, şeker, yağ ve bazı zamanlarda süt içerirler. Bu tür yiyeceklerin besleyicilik değerleri çok yüksek değildir. Kalori değerleri ise yüksek olabilir. Bu sebeple, doğrudan kilo almamak için aşurenin diğer tüm tatlılarda ve gıdalarda olduğu gibi dozunda tüketilmesi bir hayli önemlidir. Aşure bir tatlı olmasına rağmen besin değeri açısından diğer tatlılara göre farklılık gösterebilir. Aşure içerisindeki maddeler ayrı ayrı değerlendirildiği zaman bir hayli faydalıdır.

 
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Kuruyemişin Faydaları Nelerdir?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.