Şekersiz Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

10-07-2023 18:29
Şekersiz Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

İçerisinde bolca vitamin ve mineral bulunduran fındık, tüketim şekilleri olarak her geçen gün farklı çeşitlilikler sunmaktadır. Bu çeşitlilikten biri olan fındık ezmesi ise tüketim pratikliği sayesinde sabah kahvaltı masalarında, ofiste yoğun tempo çalışmalarından sonra verilen küçük mola anlarında, okul teneffüs aralarında ya da spor aktivitelerinden önce ya da sonra enerji vermesi adına tüketimi tercih edilmektedir. Kalori bakımından zengin içerikli olan fındık ezmesinin diyet programlarına uygun bir şekilde eşlik edebilmesi için bu tarife bir yenilik getirilmiş olup daha az kalorili olacak şekilde şekersiz fındık ezmesi üretimi oluşturulmuştur. Şekersiz fındık ezmesi nasıl yapılır diye merak edilirse sizlere önerilen hem az malzemeli hem de yapımı oldukça pratik olan bir tarifimiz bulunmaktadır. Dilerseniz damak tadınıza en uygun olacak şekilde ev yapımı fındık ezmesini tarifimizde yer alan ürünlerin miktarını ayarlayacak şekilde sizler oluşturabilir ve afiyetle tüketimini sağlayabilirsiniz. İsterseniz de sizlere pratiklik olması adına üretimini sağladığımız şekersiz ve katkısız olan son derece doğal ve organik fındık ezmesini satın alabilirsiniz.

Diyet İçin Fındık Ezmesi Faydalı Mı?


Yapımı son derece basit olan şekersiz fındık ezmesi tarifi ile spor öncesi ya da sonrasında takviye olarak ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sizlere sağlayacaktır. Diyet listelerinin dostu olan fındık ezmeleri ile değişik tarifler deneyebilir ya da öğün aralarında tercih ettiğiniz besinleri tatlandırmada kullanabilirsiniz. İster hazır olarak isterseniz de ev yapımı fındık ezmesi tercih ettiğinizde sağlıklı beslenme programlarınızda sizlere eşlik edebilmesi adına yer alabilir bunun yanı sıra şeker bulundurmama özelliği ile de diyetiniz açısından son derece faydalı olacaktır. Ev yapımı şekersiz fındık ezmesi yapmak için gerekli olan malzeme listesini tamamladıktan sonra püf noktalarından olan fındıkları kavurma işlemi olarak ilk aşamadan başlayabilirsiniz. Aroma ve lezzet bakımından güçlenen fındıkların kavrulma aşaması oldukça önemlidir. Yüksek ateşte yanmamasına önem verilmelidir. Kavrulan muhteşem fındıklar blendır makinesinde kıvam alana kadar öğütülmelidir. Kıvam alan ezmenin tatlandırılması tamamen sizlerin seçimine kalmış olup ister şeker ilavesi isterseniz de bal kullanarak bu tatlandırmayı yapabilirsiniz. Kahvaltı masalarında, spor takviyelerinde, ofiste ya da okulda yanınızda bulundurabilir kaşık kaşık bu lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.

Şekersiz Fındık Ezmesi Kilo Verdirir Mi?


100 gramında yaklaşık olarak 495 kalori bulunduran şekersiz fındık ezmesi tam bir diyet dostu olup listelerde yerini korumaktadır. Spor türüne bağlı olarak enerji kaybı yaşandıktan sonra vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi şekersiz fındık ezmeleri ile kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Hem taşınabilirliği hem de kolay tüketimi sayesinde sizlere her an eşlik edebilmektedir. Her besinin fazlası zarar olduğu gibi fındık ezmesi tüketiminde de aşırıya kaçınılırsa kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle kaybedilen enerji miktarına ve yapılan sporun türüne göre beslenme programı ayarlanmalı ve ölçülü miktarda tüketimi sağlanmalıdır.

Şekersiz Fındık Ezmesi Sporcular İçin Uygun Mudur?


Yapılan sporların türlerine ve kişilerin bu sporlar sonrası ya da öncesinde fiziksel özelliklerine göre bir beslenme programı belirlenmelidir. Sporseverler bu beslenme programına uyum sağlayarak düzenli olarak beslenir ve yağ oluşumunu engelleyip vücut kas oranının artması için çalışmalar yapmaktadırlar. Bu nedenle kalorisi yüksek besinlerden uzak durup daha organik ve sağlıklı beslenmeye çalışmaktadırlar. Diyet listelerinin düşmanı sayılan şeker, çikolata, fıstık/fındık ezmesi gibi besinlerden kalori bakımından aşırı yüksek olmasından kaynaklı bu besinlerden kaçınılır. Ancak bazı anlarda mesela tatlı krizleri yaşandığında küçük kaçamaklar ile diyet listelerinin dışına çıkılıp kalorisi yüksek yiyeceklerin tüketilmesinin önüne geçilememektedir. Tam da bu noktada sporcuların beslenme programlarından kaytarmamaları adına son derece sağlıklı ve şeker ilavesiz besinler üretmek için ar-ge çalışmalarına başlanmış olup buna en yakın ve en muhteşem tatlardan biri olan şekersiz fındık ezmesi dahil olmuştur. Bu ürünlerden biri olan şekersiz fındık ezmesi ile sporcunun spor öncesi ya da spor sonrası ihtiyaç duyduğu enerjinin karşılanması sağlanır. Böylelikle küçük kaçamaklar yerini daha sağlıklı beslenme programlarına bırakıp her an ölçülü olacak şekilde vücudun ihtiyaç duyduğu tatlı miktarı karşılanmış olacaktır.  Katkısız ve şeker ilavesiz fındık ezmelerini ister smoothie tarzı içeceklerinizin içeriğinde isterseniz de yulaf ile birlikte tüketip tatlandırmada tercih edebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.