Kuru Kayısının Faydaları ve Zararları

15-08-2022 16:20
Kuru Kayısının Faydaları ve Zararları

Kuru kayısı ve türleri arasında yer alan gün kurusu ile siyah kayısı gibi gıdalar potasyum, kalsiyum, A, C ve E vitaminleri içerir. Bu maddeleri beslenme düzeninize eklemeniz anemi, kan pıhtılaşması bozuklukları, kalp, göz ve cilt hastalıklarının tedavilerinde yardımcı olabilir.


Kansızlık probleminde kanınız yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresine sahip olmayabilir. Hemoglobinin eksikliği sebebiyle bu durum meydana gelir. Hemoglobin eksikliği aynı zamanda demir eksikliği sebebiyle öne çıkar. Aşırı derecedeki kan kayıpları, demir eksikliği ya da demir emiliminin az olmasıyla anemi ortaya çıkabilir. Demir açısından zengin olan yiyecekleri tüketmeniz anemiye karşı önlem alabilmenize destek verir. Kayısı kurusu bu noktada iyi bir demir kaynağı olarak öne çıkar. Aynı zamanda içerisindeki C vitamini demir emiliminin yükselmesine destek verir.


Kurutulmuş kayısı ve hurma gibi düşük glisemik indeksli olan gıdalar diyabet seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olur. Bu ürünleri tüketmeniz, atıştırmalık olarak kullanmanız kan şekeri seviyelerinin ani yükselmelerine karşı destekleyicidir. Kuru kayısılarda fenolik asitler, flavonoidler ve karotenoidler gibi özel bileşikler yer alır. Bunlarla beraber lif diyabet riskinin azalmasına yardımcı olabilecek bir maddedir.


Düşük kemik mineral yoğunluğu yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Osteoporoz, osteoartritin ve diğer kemik hastalıklarının sebepleri arasında bu durum yer alır. Siyah kuru kayısı vücudunuzdaki magnezyum ve kalsiyumun tutulumunun sağlanmasına destek verdiği gibi kalsiyum emilimi ve D vitamininden yararlanma ömrünü artırmaya yardımcı olur. 

Kuru Kayısı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Kuru kayısılarda vücudunuzda A vitaminlerine dönüşebilecek beta-karoten maddesi yer alır. Beta-karoten için doğal bir depo arıyorsanız kuru kayısıları deneyebilirsiniz. A vitamini yeni cilt hücrelerinin büyümesine destek verir. Böylelikle yaşı hücrelere karşı vücudunuzun savaş açmasını destekler. Genç, parlak ve esnek bir cilde sahip olabilmek için kuru kayısı tüketerek sağlıklı yaşamınıza yardımcı olabilirsiniz. 


Her gıdada olabileceği gibi kuru kayısının da aşırı tüketiminde çeşitli problemler meydana gelebilir. Bunun için satın alacağınız ürünleri dozunda tüketmeniz tavsiye edilir. Aynı zamanda ürünleri satın aldığınız markanın kaliteli ve sağlıklı ürünleri sizlere sunuyor olması da bir hayli önemlidir. 


Sizler de günün her anında tüketebileceğiniz lezzetli kuru kayısılar arıyorsanız Çerez Pazarı markasının kuru meyve kategorisinde yer alan seçeneklerine göz atabilirsiniz. Taze kuruyemişler konusunda öncü olan Çerez Pazarı’nın diğer ürünlerini de inceleyerek kuru kayısılar ile beraber tüketebileceğiniz birbirinden özel lezzetlere sahip olabilirsiniz.

 

Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Cranberry (Turna Yemişi) Nedir? Faydaları Nelerdir?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.