Kasları Güçlendirmek İçin Yenebilecek Çerezler

23-06-2023 12:19
Kasları Güçlendirmek İçin Yenebilecek Çerezler

Badem


Öğün aralarında sıkça tercih edilen çerez çeşitlerinden biri olan badem besleyici ve doyurucu özelliği ile hemen hemen her yaştaki kişinin tüketmeyi tercih ettiği gözlemlenmiştir. Özellikle de çocukların bayılarak yediği badem, kalp ve damar dostu olmasının yanı sıra kemiklerin güçlenmesinde de önemli rol oynar. Bu nedenle uzmanlar tarafından hem gelişim çağında ki çocukların hem de kemik erimesi şikayeti olan hastaların günlük bazda en az bir avuç olacak şekilde tüketmesini önermektedir. Badem aynı zamanda E vitamini deposu olmasından kaynaklı cildin yenilenmesi tazelenmesi, nemlenmesinde de rol oynamaktadır. Aynı zamanda da yaraların iyileşme sürecinde de etkilidir.

Fıstık


Çerez listesinin ilk sıralarında yerini koruyan fıstık, şifa deposu olup neredeyse her derde deva olacak özellik göstermektedir. Selenyum, potasyum, magnezyum, bakır, çinko, demir gibi mineraller bakımından zengin olan fıstık sindirim sistemi sağlığını koruyucu ve düzenleyici özellik göstermektedir. Fıstık, badem gibi gelişim çağındaki çocukların tüketimi için oldukça önemli olup içeriğinde bolca amino asit bulundurması sebebi ile çocukların gelişimlerini olumlu yönde etkilemektedir. Aynı zamanda ise beyin hücrelerinin korunmasını, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. İçeriğinde bulunan karbonhidrat, yağ ve besin değerleri ile kan şekerinin düzenlenmesini sağlar.

Fındık


Meyve tohumu olup en lezzetli kuruyemişlerden olan fındık yapısı gereği birçok vitamin ve mineral bulundurarak şifa deposu sayılmaktadır. Fındık, hem folik asit kaynağı olarak hem de lif kaynağı olarak bilinmektedir. İçeriğinde bol miktarda yağ bulundurmasından dolayı kalorisi yüksek olan fındık, astım ve kanser riskinin azalmasındaki rolü büyüktür. Fındık aynı zamanda kozmetikte ve içeriğinde yoğun miktarda yağ bulundurmasından dolayı fındık yağı elde edilip gıda sanayisinde de kullanılmaktadır.

Kaju


Zengin besin içerikli ama bir o kadar da kalorili kaju, atıştırmalıklar listesinde adını ilk sıralara enfes tadından dolayı yazdırmayı başarmıştır. Her çerez türünün kendine has faydası olduğu gibi kajununda birçok faydası olduğu bilinmektedir. En yaygın olarak bilinenler kalp sağlığı için iyi gelmesi, safra taşlarını önleyici özellik göstermesi, kansere karşı koruyucu etki göstermesi, kemikleri güçlendirmesi, diyabet riskini azaltıcı etki göstermesi gibi özellikleri bulunmaktadır. Bir avuç kadar kaju da yaklaşık olarak 9 mg değerinde potasyum bulunmasından kaynaklı uzmanlar tarafından gelişim çağındaki çocukların sıkça kaju tüketmesi gerektiğinin tespitini yapmıştır.

Ceviz


Ulaşılması en kolay her tadın yanında ya da içerisinde eşlik edebilecek çerez türü olan cevizin faydalı geniş bir yelpaze olup en yaygın olarak bilinenleri arasında bağışıklık sistemini güçlendirmesi, beyin gelişimi ve alzeheimer rahatsızlığına iyi gelmesi, cildin nemlenmesi ve yenilenmesi yer almaktadır. Melatonin ve polifenol bileşiklerini içermesinden kaynaklı kandaki melatonin seviyesinin artmasını sağlar ve bu sayede uyku düzeninin rutine binmesine yardımcı olur. Ceviz, içeriğinde lifler, sağlıklı yağlar, mineraller ve vitaminler içermektedir.

Günde 4 ya da 5 adet ceviz tüketimi sayesinde kanda bulunan iyi huylu ve kötü huylu kolesterolün düzenlenmesinde önemli rol oynayıp kalp krizi riskini azaltıcı etki göstermektedir.

Sarı Leblebi

Çerez türlerinden tokluk hissiyatını maksimum seviyede verdiği bilinen sarı leblebi, en çok sporseverler tarafından ve diyet yapan kişiler tarafından tüketimi tercih edilmektedir. Sağlıklı beslenme yolunda emin adımlar ile ilerleyen ve düzenli spor yapan kişiler tarafından öğün aralarında tokluk hissine kavuşmak için diğer çerezlerin yanında sarı leblebiyi de sıkça tercih etmektedirler. Sarı leblebi tam bir şifa deposu olup cildin yenilenmesinde etkisi büyüktür. Aynı zamanda kanda bulunan şeker miktarının düzenlenmesinde, kemik sağlığı ve gelişiminde, kolesterolün dengelenmesinde ve anne sütünün artmasında önemli rol oynamaktadır. Faydaları geniş bir yelpazeye dönüşen sarı leblebi, uzmanlar tarafından günde bir avuç miktarı kadar tüketilmesi önerilmektedir.

Pikan Cevizi


Şekli kadar tadı da harika olan pikan cevizinin faydaları saymakla bitmez durumdadır. Spor öncesi ya da spor sonrası vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar, kanda bulunan şeker miktarını dengeleyici özellik gösterir, diyabet rahatsızlığının risk durumunu azaltıcı etkisi bulunur, hafızayı güçlendirici etki gösterir, cilt sağlığı için bire bir olup cildin yenilenmesini sağlar, enfeksiyonlara karşı vücudun savaşmasında en büyük destekçisi olur, gerginlik ve stres anlarında yatıştırıcı etkisi bulunmaktadır. Pikan cevizi içerisinde 19 farklı türde mineral ve vitamin bulundurmaktadır. 100 gram kadar pikan cevizinde yaklaşık olarak 690 kalori miktarı hesaplanmıştır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.