Kalp Sağlığınıza İyi Gelen Kuruyemişler Nelerdir?

26-09-2022 15:07
Kalp Sağlığınıza İyi Gelen Kuruyemişler Nelerdir?
Kuruyemiş çeşitlerinin kalp sağlığınıza fayda sağlaması mümkündür. Sağlıklı beslenme düzeniniz içerisinde yer alması gereken kalbe iyi gelen şeyler arasında kuruyemişler de bulunur. İçerisindeki Omega-3 sayesinde kalp ve damar dostu bir gıda olarak bilinen birçok farklı kuruyemiş çeşidi vardır. 

Kalp Hastaları Kuruyemiş Yiyebilir mi?

Kalbe iyi gelen kuruyemiş çeşitleri kalp hastaları tarafından tüketilebilir durumdadır. Fakat her insanın bünyesi ve vücut yapısı bir diğerinden farklı olabileceği için bu noktada en doğru karar doktorunuz tarafından verilecektir. Kuruyemiş tüketiminin kalp ve damar hastalıkları riskinin azalmasında destekleyici olduğu bilinir.

 

Kuruyemişlerin dozunda tüketilmesi ve yanında tüketilecek yiyecek ve içeceklere dikkat edilmesi alınabilecek en iyi önlemler arasındadır. İçeriği ile dikkat çeken birbirinden farklı kuruyemiş türünü inceleyerek sizler de sağlıklı beslenme düzeninize ekleyebilirsiniz.

 

Kalp Hastaları Hangi Kuruyemişleri Yemeli?

Kalp sağlığı için destekleyici olabilecek kuruyemişler kalbi güçlendirmek için yardımcıdır. Omega-3’ün yanı sıra B5, B9 ve B6 kaynağı olabilen  ceviz çeşitleri gibi ürünler bulabilmeniz mümkündür. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek verebilen cevizin yanı sıra kajuyu da tercih edebilirsiniz.

 

Kaju içerisindeki potasyum sebebiyle tansiyon düzenlemeye yardımcıdır. Kalbi güçlendirmek için bu özel kuruyemişi tercih edebilirsiniz. Kaju aynı zamanda vücudunuzu çeşitli hastalık risklerine karşı korumaya yardımcı olabilecek bir besindir.

 

Selenyum ve demir içeren kaju D vitamini içerir. İçerisindeki B1 vitamini kan şekerinin yakılmasına destek verir. B3 vitamini ise kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Tüm bu ayrıntılar kalp sağlığının desteklenebilmesi adına yardımcıdır.

 

Ceviz, fındık çeşitleri ve diğer sert kabuklu kuruyemişler kalp sağlığı açısından destekleyici yapıya sahiptir. Sağlıklı yağlar açısından zengin olan bu kuruyemişler kolesterol içermediklerinden dolayı kan kolesterolünü yükseltmezler. İçerdikleri yağın çoğu çoklu ya da tekil doymamış türden olduğu için kalp ve damar hastalıkları konusunda olumsuz etkisi yoktur. Tüm bunlara rağmen kalp hastalığı olan kişilerin doktor kontrolünde beslenmesi tavsiye edilir.  En iyi kuruyemiş çeşitleri için Çerez Pazarı markasını tercih edebilirsiniz.

 

Kalbi Güçlendirmek için Ne Yemeli?

Kalbinizi koruyabileceğiniz besinler arıyorsanız kuruyemiş çeşitleriyle birlikte farklı gıdalardan da destek almalısınız. Kalp sağlığı için damar tıkanıklığının önlenmesine destek verebilecek sarımsak çeşitlerini deneyebilirsiniz. Aynı zamanda fındık, ceviz ve badem çeşitleri kullanabilirsiniz. Ceviz fiyatları kendi içerisinde ürün içeriğine göre değişkenlik gösterebilir. Dilerseniz Çerez Pazarı’nda yer alan fiyatları inceleyebilirsiniz. Domates ve ıspanak gibi popüler sağlıklı gıdaları kalp sağlığınızı koruyabilmek adına tercih edebilirsiniz.

 

Potasyum ve posa açısından zengin olan semizotu ve brokoli gibi sebzelerin de kalp dostu olduğu bilinir. Kalp sağlığı açısından zengin gıdalar arıyorsanız elma tüketimine de özen gösterebilirsiniz. Elma pektin içeriği sayesinde kolesterolün düşmesine destek vererek kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur.

 

Kalbe İyi Gelen Sporlar Nelerdir? 

Kalp sağlığı için sağlıklı gıdalar tüketmek kadar spor ve egzersiz yapmak önemlidir. Sağlıklı bireyler statik sporların tamamından yararlanabilirler. Ancak hipertansiyon veya kalp rahatsızlığı olanların şiddetli statik sporlardan uzak durması tavsiye edilir.

 

Kalbin güçlenmesini destekleyebilecek ve sağlıklı yaşamınızı destekleyebilecek kalbe iyi gelen spor dalları arasında bisiklete binmek, yüzmek, yürümek ve koşmak gibi aktiviteler yer alır. Aynı zamanda vücut geliştirmeye yönelik etkileri de bulunan ağırlık kaldırma gibi çeşitli sporlarla ilgilenebilirsiniz. Seçeceğiniz sporun vücudunuza iyi geldiğinden emin olmanız ve belirli bir rahatsızlığınız bulunuyorsa profesyonel destek alarak spor yapmanız sizin için faydalı olabilir. Sporunuzu sağlıklı beslenme ve diyet ile destekleyebilirsiniz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Diyette Hangi Kuruyemişler Yenir?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.