Kajunun Faydaları Nelerdir?

09-06-2022 11:38
Kajunun Faydaları Nelerdir?
Son zamanların popüler kuruyemişi olan kaju çiğ olarak ya da kavrulmuş olarak tüketilebilmektedir. Keşfi 16. Yüzyıla dayanan kaju bu tarihler sonrasında ise tüketimi tüm dünyaya hızla yayılarak devam etti. İlk olarak Brezilya ülkesinde keşfedilmiş olan kaju genellikle ise ekvator ve çevresinde yetiştirilmektedir. Kaju üretiminde günümüzde bir numarada olan ülke ise Hindistan’dır. Üretiminde tek bir meyveden bir adet kajunun çıkması kuruyemişin daha pahalı olmasına da etki eder. Kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum gibi birçok minerali de içermektedir. Kaju aynı zamanda potasyum, çinko ve sodyumda barındırmaktadır.
 
Kaju vitamin açısından da zengindir. B12 ve B6 vitaminlerinin yanı sıra C, A, E, K ve D vitaminlerinde kuruyemiş içinde bulunmaktadır. Lif oranı yüksek olan kaju protein açısından da zengin olması ile biliniz. Niacin, Tiamin ve riboflavin gibi bileşenlere de sahip olan kajunun 100 gramı ortalama 550 kaloridir.
 
Bakır ve antioksidan kaynağı olması nedeni ile kaju cilde fayda sağlarken yaşlanma etkilerinin de gecikmesi açısında da etkili olarak bilinmektedir. Bunun ile beraber çinko değerinin yüksekliği bağışıklık açısından önemlidir. K vitamini göz sağlığı açısından avantaj ele edilmesine destek sunarken doymamış yağ asitleri ise beyin sağlığı açısından olumlu etki sunar. Magnezyum açısından da zengin içeriğe sahip olan kuruyemiş bu sayede kas ve kemik sağlığının da desteklenmesinde etkili olabilmektedir.
 
Kaju aynı zamanda demir açısından da vücuda olumlu etki sunarak demir eksikliği nedeni ile yaşanan halsizlik için etkilidir. Zengin besin değerlerini sunan kaju vücut direncinin de artmasını sağlamaktadır.
 
Sağlık açısından faydaları bulunmasına karşın tüm diğer besinlerde olduğu gibi belli oranda tüketilmesi ile bu faydalardan yararlanılabilmektedir. Kaju diğer tüm kuruyemişler gibi tüketiminde belli orana yer açılması gereken atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Kaliteli üretim özelliğine sahip olan kaju alımına yer açabilirsiniz. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için sağlıklı bir atıştırmalığa yer vermeniz Çerez Pazarı ile mümkündür.
 

Günlük Kaç Tane Kaju Yenmeli?

Günümüzde beğeni ile tüketilen kuruyemişler arasında yer alan kaju birçok farklı faydaya sahip olup tüketimi ile de bu avantajları sunmaktadır. Birçok farklı yerde yetiştirilmesine karşın ekvator ikliminde daha verimli bir sonuç sunmaktadır.
 
Kaju meyvesinin içinde yer alan kajular kabuksuz olarak iç meyvesi ile satışa sunulmaktadır. Tüketiminde belirlenen orana yer açılması ihtiyacınıza uygun olan seçimden yararlanmanızı sağlamaktadır.
 
Günlük olarak 4 adet kaju tüketimine yer açılması önerilen orandır. Bir adet kaju içinde ortalama 25 kaloridir. Bu sebep ile hem kilo dengesinin korunması hem de sadece faydasından yararlanılması açısından günlük tüketim oranına dikkat etmeniz tavsiye edilir.
 

Diyetteyken Kaju Tüketilir mi?

Kuruyemişlerin geneli için diyette tüketimi ile ilgili belli ön yargılar bulunmaktadır. Fakat kuruyemişler belirtilen oranda tüketilerek hem tokluk hissi yaratırken hem de kuruyemişin faydasından yararlanılmasına destek olur. Bu kuruyemiş çeşitleri arasında yer alan kajuda özellikle yüksek oranda lif içermesi ile diyet içinde tüketilebilen kuruyemiş çeşitleri arasında yer almaktadır. Zengin lif kaynağı ile sindirim sistemi açısından avantaj sağlarken doğal yağ kaynağı ile de metabolizmanın hızlanmasına ve yağ yakımına destek sunabilmektedir. Diyet listesi içinde kaju atıştırmalığına yer açmanız bunların yanı sıra tokluk hissinin de elde edilmesini sağlayarak diyetinize katkı sunmaktadır. Kaju tüketiminde ise 4 gramlık bir kajunun ortalama 25 kaloriye sahip olduğunu da unutmamanız tavsiye edilir.
 
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Vegan Tatlı Seçenekleri Nelerdir?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.