Hurma Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir?

30-09-2022 16:29
Hurma Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir?

Doyurucu olması ve lezzeti ile sevilenler arasında yer alan hurma, kendi içerisinde birçok farklı çeşide sahiptir. Ramazan ayının da sembolü haline gelen bu özel gıda, palmiyegiller familyasından gelir. Hurma ağaçta yetişebilen özel bir meyve türü olarak öne çıkar. Lifli ve şekerli yapıya sahip olan hurma sağlığınız için yararlıdır. Hurma çeşitleri arasında öne çıkanlar Bağdat hurması, Kudüs hurması, İran hurması ve Medine hurmasıdır. 

Kaç Tane Hurma Çeşidi Var?

Hurma türleri arasında toplam 99 adet farklı çeşit olduğu bilinir. Fakat bu özel meyvenin tüm türlerine ulaşabilmek kolay değildir. Talep ve toplanan mahsül, kalitesi ve menşei gibi farklı parametrelere bağlı olarak ortaya çıkar. Kudüs ve Medine hurması çeşitleri en popüler olanlar arasında yer alır. Bu hurmaların kendisine özel bir lezzeti vardır. Kuru meyve sevenler için idealdir. Karışık kuruyemiş çeşitleri ile beraber tüketilebilir.

Hurma çeşitleri isimleri arasında özellikle diyet ve kilo verme söz konusu olduğu zaman merak edilenler vardır. Hurmaların türlerine göre içerdikleri kalori miktarında değişkenlik ortaya çıkabilir. Diyet sürecinde olanların yaş hurmaları tüketmeleri tavsiye edilir. Yaş kurmaların kuru hurmalara göre daha az kalorili olduğu bilinir. Ancak dozunda tüketilen hurmaların diyetinizi bozması gibi bir durumu ortaya çıkarması mümkün değildir. Burada önemli olan damak zevkiniz ve tüketim şeklinizdir.

Kudüs Hurması ve Medine Hurması Farkı Nedir?

Kudüs hurması ve Medine hurması en iyi hurma çeşidi seçeneklerindendir. Medine hurması ile Kudüs hurması arasında belirli farklılıklar vardır. Medine hurması diğer hurma türlerine göre küçük boyutludur. Kudüs hurmasına göre de küçük boyutlu olan Medine hurmaları oldukça lezzetlidir. Ufak olmaları sebebiyle atıştırmalık olarak sık sık tercih edilirler. Medine hurması kuruyemiş gibi daha tuzlu bir tada sahip olan ürünlerle bir arada kullanılabilir. Ara öğün olarak tüketebileceğiniz Medine hurması sayesinde enerjinizi destekleyebilirsiniz. Kuru hurma çeşitleri sevenler Medine hurmasını deneyebilirler. Kuru kayısı çeşitleri eşlikçi olarak tercih edilebilir.

Kudüs hurmaları dünya çapında ünlüdür. Kudüs hurması özellikle yumuşak ve parlak dokusuyla dikkatleri üzerine çeker. Pratik bir şekilde tüketilebilecek olan Kudüs hurması tatlıların içerisinde kullanılabilir. Jumbo Kudüs hurması gibi türleri bulunur. Medina hurmasına göre biraz daha tatlı olan bu hurma türü, tatlı lezzete sahip hurmalardan yararlanmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Her bir hurmanın bir diğerine göre belirli farkları vardır. Bu noktada önemli olan ayrıntı damak zevkinize hitap edip etmeyeceğidir. Ayrıca hurmayı tüketim şekliniz ve kullanmayı düşündüğünüz alan önemlidir. Dilerseniz goji berry ile tüketebilirsiniz.

Medine Hurması Nasıl Anlaşılır?

Medine hurmasının ayırt edilmesindeki en önemli nokta hurmanın rengidir. Renkleri diğer hurmalara göre kıyaslandığı zaman biraz daha açık tonlardadır. Aynı zamanda üst kısımlarında oldukça alacalı bir ton bulunur. Medine hurmalarında hem koyu hem de açık renkler ortaya çıkabilir. Damak zevkinize uyum sağlayabilecek sağlıklı ve güvenilir hurma çeşitleri için dilerseniz Çerez Pazarı’nda yer alan en özel çeşitlere göz atabilirsiniz. Böylelikle günün her anında tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli hurmalara sofralarınızda yer ayırabilme ayrıcalığını elde etmiş olursunuz.

Günde Kaç Tane Hurma Yemek Gerekir?

Hurma içerisinde yer alan şeker miktarı vücudunuz için bir miktar yüksek olabilir. Kalori alımının kontrol altında tutulabilmesi için dikkatli bir şekilde tüketilmesi önemlidir. Yüksek şeker özellikle diyabet hastalarında veya insülin direnci gelişen kişilerde kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine ya da düşmesine sebebiyet verebilir. Bu sebeple, günde ortalama 2-3 adet hurma tüketiminin yeterli olduğu düşünülür. Bu tüketim miktarı vücudunuzun yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Doğru tüketim miktarını bulabilmek için kendi vücudunuza ve beslenme düzeninize uygun hareket etmelisiniz.


Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Kalp Sağlığınıza İyi Gelen Kuruyemişler Nelerdir?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.