Enerjinizi Artıracak 8 Farklı Sağlıklı Atıştırmalık

03-03-2023 10:53
Enerjinizi Artıracak 8 Farklı Sağlıklı Atıştırmalık

Yoğun bir gün geçireceğiniz zamanlarda veya sağlıklı beslenme düzeninizi korumak istediğiniz anlarda enerjinizi artırabilecek atıştırmalıklara yönelebilirsiniz. Böylelikle her acıktığınızda yemek yemek yerine atıştırmalıklar sayesinde tokluk hissinizin ve enerjinizin daha yüksek olmasına destek sağlayabilirsiniz. Enerji artıcı atıştırmalıklar ile lezzetli bir şekilde sağlığınızı koruyarak beslenme düzeninizi destekleyebilirsiniz. Bunun için enerjinizi artıracak 8 farklı sağlıklı atıştırmalığı inceleyebilirsiniz.

 

1. Badem

Badem enerji veren besinler arasında yer alır. Yüksek protein içeriği sayesinde gerekli amino asitleri elde etmenize destek verir. Kalp sağlığını destekleyebilen yağlar sunan badem enerjinizin gün boyunca yükselmesi için yardımcı olabilecek özel bir kuruyemiştir. Lif içerikli olan badem , bağırsak sağlığınızı desteklemek ve kilonun kontrol edilebilmesini kolaylaştırabilecek içeriğiyle dikkat çeker. Kolesterol düzeylerinin dengede kalmasına yardımcı olan badem şeker düzeylerinin dengede durmasına destek verir.

 Badem

2. Muz

Muz, insanların sağlıklı beslenme düzenlerinin bir parçası olarak öne çıkan meyve türüdür. Muz, zengin bir antioksidan, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güç veren gıdalar denildiği zaman muz akla gelir. Kilo kontrolü, bağışıklık sistemi iyileştirme, kalp ve damar sağlığı koruma, diyabet kontrolü ve hatta kanser riskini azaltma gibi birçok desteği vardır. Muz, yüksek serbest radikal seviyelerine karşı mücadele etmek için güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca potasyum, magnezyum ve diğer mineraller açısından zengindir. Muz gün içerisinde enerjinizi koruyabilmeniz için tavsiye edebileceğiniz gıdalardandır.

 

3. Ceviz

Ceviz, yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri içerir. Düşük kalorili ve yüksek proteinli atıştırmalık bir gıdadır. Magnezyum gibi önemli bir minerali içerir. Bu mineral kas ve kemik sağlığını destekler. Antioksidanlar ve flavonoidler gibi zararlı serbest radikalleri yok etmeye destek verebilecek maddeleri içerir. Ceviz, yüksek miktarda E vitamini içerir. Ceviz içerisinde potasyum gibi önemli bir minerali vardır. Potasyum kalp sağlığının desteklenmesine yardımcı olur. Gün içerisinde enerji veren gıdalar arıyorsanız cevizi tercih edebilirsiniz.

ceviz

4. Fındık

Enerji yükselten yiyecekler arasındaki fındık faydalarıyla öne çıkar. Fındık, protein, yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller gibi birçok önemli besin maddesi içerir. Fındık, kalp hastalıkları riskini azaltmak için yüksek miktarda yararlı yağ asitleri içerir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek için zengin bir E vitamini kaynağıdır. Fındık, protein açısından zengindir ve kilo kontrolü için sizlere yardımcı olabilir.

Antioksidanlar içeren fındık zararlı serbest radikaller ile savaşılmasına destek verebilir. Fındık, beyin fonksiyonlarını iyileştirmek için zengin bir Omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Kemik sağlığı için magnezyum, bakır ve manganez gibi mineralleri içerir.

Fındık

5. Granola Bar

Enerji verici besinler ve atıştırmalıklar arıyorsanız granola barları da tercih edebilirsiniz. Granola barlar, karbonhidratlar, proteinler ve yağlar gibi maddeleri içerir. Gün boyunca enerjinizi koruyabilmenize destek veren özel granola barlar tokluk hissinin daha uzun süre devam edebilmesine yardımcı olur. İçerisindeki yulaf ezmeleri, fıstıklar ve bademler sayesinde iyi bir protein oranı sunar. Granola barlar içerisindeki tam tahıllar ve fıstıklar ile kolesterol düzeylerinin düşmesine yardımcı olur. Granola bar, meyve, sebze ve tahıl içeriğiyle vücudun bağışıklık sisteminin gelişmesine ve güçlenmesine destek verir. Magnezyum, potasyum ve B vitaminleri sayesinde stres hormonlarının seviyelerinin azalmasına yardımcı olabilir. Sağlıklı atıştırmalık olan granola barlar aynı zamanda diyette de tüketilebilir.

6. Çilek

Çilek, tatlı ve lezzetli bir meyve olarak öne çıkar. Aynı zamanda birçok faydalı besin maddesi içerir. Özellikle kabuklarında yüksek miktarda antioksidan bulunur ve vücudun zararlı serbest radikalleri yok etmesine yardımcı olur. Çilek, C vitamini gibi önemli bir antioksidan içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek verir. Güç veren besinler arasındaki çilek yüksek miktarda sağlıklı yağlar içerir. Potasyum gibi önemli minerali sağlayan çilek kalp sağlığını destekleyebilir. Antioksidanlar ve anti-enflamatuar özellikleriyle kanser riskinin azalmasına yardımcı olur. Çileğin düzenli olarak tüketilmesi diyet programlarına da katkı sağlayabilir. Atıştırmalık olarak tercih edilebilecek vücuda enerji veren besinler arasındaki çilek salatalar ve smoothieler için vazgeçilmez yiyeceklerdendir. Özel içeriği sayesinde enerjinizi yükseltmeye destek sunan çilek bağırsak sağlığını destekler ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

7. Yoğurt

Yoğurt, vücudun kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum miktarını karşılar. Bu durum kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Doğal probiyotikler içeren yoğurt, mide ve bağırsak sağlığını destekler. Yoğurt, protein ve kalsiyum içeriği sayesinde kilo alma riskini azaltır ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonları önler. Yoğurt, kolesterol düzeylerinin düşmesine yardımcı olabilir.

8. Bitter Çikolata

Enerji verici besinler arasındaki bitter çikolata antioksidan içeriği ile dikkat çeker. Yüksek miktarda kakao içeren bitter çikolata kalbin sağlıklı çalışmasına destek sağlar ve kalp hastalıkları riskinin azalmasına yardımcı olur. Bitter çikolata içerisindeki magnezyum ve kafein maddeleri beynin daha iyi çalışmasını desteklerken aynı zamanda gün içerisinde enerjinizin yüksek kalmasına destek olur. Bitter çikolataların lezzetli yapısı günün her anında tüketilmesini mümkün hale getirir.

Vücudumuza Enerji Veren Besinler Hangileridir?

Vücudunuza enerji veren besinler arasında karbonhidratlar içerikli tahıllar, meyveler, sebzeler yer alır. Aynı zamanda protein içerikli et, tavuk, balık, fasulye de enerji verenlerdendir. Yağ içerikli enerji veren besinler arasında avokado, zeytinyağı, yağlı tohumlar bulunur. B vitamini içeren grupta ise tahıllar, sebzeler, meyveler ve kafeinli içecekler yer alır. Bunlar vücudunuzun temel enerji kaynaklarıdır ve sağlıklı bir diyet içinde dengeli bir şekilde tüketilmelidir. Enerji veren kuruyemişler de önemli kaynaklar arasında gösterilir.

Sonuç

Gün içerisinde enerjinizi yükseltmeye destek verebilecek besinler arıyorsanız hızlı çözülen şekerli atıştırmalıklar yerine enerjinizi daha iyi destekleyebilecek besinlere yönelmelisiniz. Sağlıklı atıştırmalıkları günlük beslenme rutininize dahil ederek sağlıklı beslenme düzeninizi destekleyebilirsiniz. Bu tür atıştırmalıkları aynı zamanda diyet listenize ekleyebilirsiniz. Enerjinizi artırabilecek atıştırmalıklar için dilerseniz Çerez Pazarı’nı tercih edebilirsiniz.

 

 

Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: 4 Maddede Ananas Kurusunun Faydaları

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.