Cin Mısır Nedir & Nasıl Yapılır?

24-05-2022 14:24
Cin Mısır Nedir & Nasıl Yapılır?
Cin mısır aynı zamanda patlamış mısır olarak da adlandırılır. Mısır tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesiyle elde edilen ve çerez olarak tüketilen bu özel mısır türü oldukça lezzetlidir. Buğdaygiller ailesinden gelen ve yağ bakımından zengin olan cin mısır aynı zamanda enerjiyi destekleyici bir yapıdadır. 
 
Cin mısır hazırlamak için mısır tanelerini doğru şekilde ısıtmanız ve buharlaşmanın etkisinden yararlanmanız gerekir. Buharlaşan su genleştikten sonra mısır taneleri birbirine sığamayacak noktaya ulaşır. Bir süre sonra sıcaklık artar ve su buharının zorlanmasıyla kabuk kısımları patlamaya başlar. Su buharının dışarıya çıkmasıyla ve su buharıyla birlikte mısır tanelerinin bileşiminde yer alan nişasta, protein gibi besin maddeleri dışarıya çıkar.
 
Besin maddelerinin dışarıya çıkmasıyla birlikte nişasta ve protein beyazlaşmaya başlar. Beyazlaşmaya başlayan ve süreyi tamamlayan cin mısırları patlamış mısır haline dönerek tüketime hazır hale gelir. Evlerde ateş üzerinde ve yağ içerisinde yapılan cin mısırı vazgeçilmez çerezler arasındadır.

Cin Mısır Hazırlama Yöntemleri Nelerdir?

  • Cin mısırı mikrodalga fırında da yapılabilecek türdedir. Eğer evinizde mikrodalga fırın varsa bu fırını patlatmak için kullanabilirsiniz. Piyasada bulabileceğiniz cin mısırların mikrodalga kullanımına uygun kağıt torbalar içerisinde sizlere sunulduğunu görebilirsiniz. Ancak kağıt torbaları isterseniz kendiniz de temin edebilirsiniz.  
  • Kase içerisinde cin mısır yapacaksanız kasenizin mikrodalga fırına uygun olduğundan emin olmalısınız. Bu noktada kasenin içini çok fazla değil yeterli miktarda doldurmanız da önemlidir. Yağ ve tuz ilavelerini mısırlarınızı mikrodalgada patlatıp çıkardıktan sonra ilave etmeniz gerekebilir. 
  • Birçok farklı yöntem ile yapabileceğiniz cin mısırları günün her anında keyifli bir şekilde tüketebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Lezzetli ve hazırlanışı son derece pratik olan cin mısırları aynı zamanda besleyici yapıya da sahiptir. Soğuk kış günlerinde evde film keyfinizi yaparken yiyebileceğiniz cin mısırları farklı baharatlar ve malzemelerle de özelleştirilebilir. 
  • Birbirinden farklı damak zevklerine uyum sağlayabilecek şekilde hazırlayabileceğiniz cin mısırlarını birçok farklı türde hazırlayarak değişik lezzetler elde edebilirsiniz. Bunun için sağlıklı ve özel içeriğe sahip olan cin mısırı çeşitlerine Cerezpazari.com.tr'den sahip olmanız yeterlidir.
 
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Fitil Lokum Nedir & Faydaları Nelerdir?
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.