Ceviz Sirkesinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

10-07-2023 20:00
Ceviz Sirkesinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Sonbahar aylarında hasadı yapılan cevizlerin fermente edilerek elde edilen bir üründür. Sağlıklı yaşam koşullarında sıkça tercih edilen ceviz sirkesi içeriğinde bulundurduğu omega yağları bakımından zengin olup uzmanlar tarafından da tüketimi tavsiye edilmektedir. Ceviz sirkesi ne işe yarar sorusunun cevabından oluşan ceviz sirkesinin faydaları aşağıdaki listemizde yer almaktadır.

  • Fermente ürün olan ceviz sirkesi şifa deposu olarak bilinerek sindirim sistemi rahatsızlıklarında tüketimi sıkça tercih edilmektedir. Midede stres ve sinir durumları sonucu oluşan kramp ya da şişkinliklerde durum önleyici özellik göstermektedir.
  • Çok eski zamanlardan günümüze kadar süre gelen ceviz sirkesi tüketimi sonucunda kalp ve tansiyon dengelenmesinde bunun yanı sıra ise damar tıkanıklığını önleyici özellik göstermektedir. İçeriğinde bol miktarda omega yağı bulunduran ceviz sirkesi ile kalbe giden tüm damarların rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
  • Bu mucizevi lezzet ile vücut direncinizi yükseltebilir mevsim geçişlerinde ya da kış aylarının soğuk havasından korunarak hasta olmadan mevsim geçişini rahatça yapabilirsiniz.
  • Düzenli tüketimi sayesinde kanda bulunan kötü kolesterol seviyesini düşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kanın temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Kalsiyum deposu olan ceviz sirkesi aynı zamanda iskelet sisteminin korunmasına yardımcı olarak kemiklerin güçlenmesini sağlar. Sağlıklı iskelet ile kendinizi daha dinç hissedebilir daha kaliteli bir yaşam sürdürebilirsiniz.
  • Dikkat dağınıklığı gibi olumsuz etkenleri önler ve beyin yapısının güçlenmesine yardımcı olur.
  • Bir diğer önemli özelliği ise düzenli olarak tüketimi sayesinde antibiyotik etki sağlar ve vücuda yayılan bakteri ve mikroplara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar. İdrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıkları iyileştirmede görevlidir.

Ceviz Sirkesi Zayıflamaya Yardımcı Olur mu?


Ceviz sirkesi, içeriğinde sağlığımıza faydalı olacak olan birçok mineral ve vitaminleri bulundurması sayesinde vücudumuzda oluşan problemlere karşı en kısa sürede çözüm getirmektedir. Yapımı uzun süren ve meşakkatli olan ceviz sirkesinin fiyatı bu nedenle biraz yüksek bulunmaktadır. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan ceviz sirkesi, zayıflamaya yardımcı olarak sizlere bu süreçte kolaylık sağlamaktadır. İster yemeklerinizin içeriğine ister salatalarınızı tatlandırmada isterseniz de içeceklerinize ilave edebilirsiniz. Sağlıklı beslenme yolunda emin adımlar ile ilerleyenlere eşlik edebilecek bir ürün olup metabolizma hızınızı ceviz sirkesi ile yükseltebilirsiniz. Bu sayede yağ yakımının hızlanmasını sağlayarak kilo verme sürecini daha etkin hale getirmiş olursunuz.

Evde Ceviz Sirkesi Yapımı


Ceviz sirkesi, her evin mutfağında mutlaka bulunan ürünlerden elde edilebilir ancak yapımı meşakkatli olup sabır gerektiren bir süreçtir. Öncelikle ince olacak şekilde çekilmiş cevize ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle cevizleri kabuklarından ayırdıktan sonra rondoda iyice öğütülmesi gereklidir. Ardından kullanılacak olan suyun kaynatılması ve soğumaya bırakılması gereklidir. Suyun bu aşamalardan geçmesi cevizin suyun içinde beklerken fermente olmasını sağlayacağından önemli bir püf noktadır. Sirkenin oluşumunu tamamlamak için kullanacağınız cam kavanozun içerisine ince çekilmiş ceviz ile beraber bir çorba kaşığı kadar tuz, bir su bardağı kadar doğal sirke, bir çay bardağı kadar çiçek balı ekleyip üzerine kaynamış ve soğutulmuş yaklaşık dört litre kadar içme suyunu ekleyelim. On beş gün kadar bekletilen bu karışımı temiz bir tülbent yardımı ile başka bir kavanoza süzelim. Ardından on adet nohut ve bir çay bardağı kadar bulguru ekleyip fermente olması için karanlık ve serin bir bölgede bir süre bekletelim. Kıvamından anlaşılacağı üzerine ceviz sirkesinin olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Hazır olan sirkeyi istediğiniz miktarda ister suyunuza ilave ederek ister yemeklerinize dahil edip lezzet patlaması yaşatabilir isterseniz de salata türlerinde kullanıp harika tatlar elde edip tüketimini sağlayabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.