Ballı Badem Tatlısının Faydaları Nelerdir?

10-07-2023 19:39
Ballı Badem Tatlısının Faydaları Nelerdir?

Ana maddesi badem olan ballı badem tatlısının faydaları bademin içerdiği yüksek miktardaki mineral ve vitaminlere bağlıdır. Yüksek oranda antioksidan içermesi özelliği ile ballı badem stres ve gerginlik anlarında yatıştırıcı etki gösterip aynı zamanda da vücuda girmeye çalışan zararlı mikroplardan vücudu korur. Diğer organlar gibi beyninde dostu olan badem Alzheimer gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen rahatsızlıkların önlenmesinde oldukça fayda sağlamaktadır. Herkes tarafından alınması gereken E vitaminin deposu olan ballı badem tatlısı hücrelerin yenilenmesi, vücudun nemlenmesi, kan dolaşımının hızlanması, cildin yenilenmesi ve yaraların iyileşme sürecinde etkilidir. İçeriğinde bulunan bol miktardaki magnezyum minerali sayesinde şeker hastalarının kandaki yüksek miktardaki şeker miktarının düzenlenmesinde yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda idrar yolu iltihapları gibi ağrılı ve sancılı süreçlerde omega 3 bakımından zengin olan ballı badem tatlısı tüketmek tüm olumsuzlukların anında gitmesine yardımcı olacaktır. Tüm faydalarına ek olarak ise günlük yaşantıda ya da spor sonrasında kaybedilen enerjinin tekrar kazanılmasına yardımcı olmaktadır. Günde bir avuç kadar yani yaklaşık 8-10 adet badem tüketmek ya da arzuya göre ballı badem tatlısı tüketme sonucunda vücut sağlığını çok rahat koruyabilirsiniz.

Ballı Badem ile Başka Hangi Tatlılar Yapılabilir?


Tadı damak hafızasından asla gitmeyen ballı badem ile başka başka birçok çeşit tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Bu tariflerden bazıları aşağıdaki seçeneklerde sunulmuştur.

  • Tatlı kriz anlarında akıllara gelen diyet bozduran ballı bademli alman pastası
  • Çat kapı gelen misafirlere çay/kahve yanlarında ikramlık olarak çok pratik hazırlanabilen limonlu, ballı bademli kurabiyeler
  • Parti anlarında görseli ile büyüleyici reçelli ballı bademli kurabiyeler
  • Aşırı pratikliği ile damaklara haz veren üstelik istediğiniz şekli kolayca verebileceğiniz kesme ballı bademli kurabiyeler
  • Adı gibi lezzeti de farklı ama bir o kadar da tiryakilik oluşturacak ballı bademli arı sokması tarifini çay saatlerinize ekleyebilirsiniz.
  • En pratik tariflerden biri olan kek tarifini süslemek için ballı badem kullanabilir lezzetini daha da güçlendirebilirsiniz.
  • Sütlü tatlılardan ise keşkül tarifine ballı badem ekleyerek lezzetinin gücünü daha arttırabilirsiniz.

Ballı Badem Tatlısı Kaç Kaloridir?


Ballı badem tatlısı tarifi ile elde ettiğiniz birbirinden lezzetli tariflerin kalori miktarı yaklaşık olarak 250 kalori kadar olup içerdiği zengin vitamin ve mineraller ile tam bir şifa deposudur.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.