Bademli Unlu Kurabiye İçin Gereken Malzemeler?

05-07-2023 13:20
Bademli Unlu Kurabiye İçin Gereken Malzemeler?

Vücut sağlığını korumak için en faydalı çerez ürünlerinden biri olan badem tam bir organ dostu olup neredeyse her derde deva olacak niteliktedir. Çiğ hali ya da kavrulmuş haldeki bademi olduğu gibi tüketmek istemeyenler olursa eğer onlar için birbirinden farklı formlarda geliştirilmiş tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerden biri olan badem unlu enfes lezzette olan kurabiyeleri yapmak için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • 1 su bardağı kadar taneli olacak şekilde çekilmiş badem
  • 200 gram kadar tereyağı
  • 2 su bardağı un (kıvamı elde edene kadar kontrollü bir şekilde yemek kaşığı ile un ilave edebilirsiniz)
  • 1 su bardağı kadar pudra şekeri ( yarım su bardağı kadar pudra şekeri ise üzerine süslemek için gerekli )
  • 1 paket kabartma tozu
  • İsteğe bağlı olarak tarçın / limon kabuğu rendesi / portakal kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.

Badem unlu kurabiyeyi yaparken iki püf noktası bulunmaktadır. Bunlardan biri tereyağının oda sıcaklığında olması olup diğeri ise unun birden değil de kontrollü bir şekilde yavaşça eklenip karıştırılmasıdır.

Bademli Unlu Kurabiye Nasıl Yapılır?


Her yaşta ki kesimin severek yiyeceği kurabiyelerden biri olan bademli kurabiyeleri yapmak püf noktalarına dikkat ettikten sonra sizler için artık çok kolay olacaktır. Hem yaparken keyif alacağınız hem de çay ya da kahve ile birlikte tüketirken tadına varamayacağınız bir kurabiye çeşidi olacaktır. Badem unlu kurabiyeler için gerekli malzemeler listesini tamamladıktan sonra kurabiye yapım aşamasında ilk olarak belirli orandaki un ile iri çekilmiş olan bademleri tavada kısık ateşte olacak şekilde kavurma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu karışımın kavurma işlemi unun rengini beyazdan kahverengine doğru değiştirmesinden hemen sonra bitmelidir. Güzelce kavrulan bu karışımın ayrı bir kaba alınması ve bu kapta soğuması için bekletilmesi gereklidir. Karışım iyice soğuduktan sonra içerisine pudra şekerini, tereyağını ve kabartma tozunu ekleyerek hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmalısınız. Elde etmiş olduğunuz hamurun kıvamının kulak memesi ayarında olduğundan emin olduktan hemen sonra istediğiniz şekli vererek fırın tepsisine dikkatlice yerleştirmelisiniz. Fırında 180 derecede ayarında yaklaşık olarak 15 ya da 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz. Pişme işlemi tamamlandıktan hemen sonra enfes lezzetteki badem unlu kurabiyelerin soğutulması gerekmektedir. Ardından arzunuz dahilinde pudra şekeri ile süslemesini yapabilir ve sunumuna hazır edebilirsiniz.

Bademli Unlu Kurabiye Kalorisi Kaç?


Faydaları saymakla bitmeyen badem, birçok malzeme ile bir araya gelerek farklı tarifler ortaya çıkarmıştır. Bu tariflerden en bilineni badem unlu kurabiye bir diğer adı ile acı badem kurabiyesi, kurabiye severlerin tarif defterlerinde yerini almış olup çay ya da kahve saatlerinde fincanların yanlarında eşlik edip anın tadını çıkartmanıza yardımcı olmaktadır. Acı badem kurabiyesinin kalori hesabı yapıldığında ise 100 gramında yaklaşık olarak 485 değerinde kalori bulunmaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.