Antep Fıstığı Ezmesi Nasıl Yapılır?

26-06-2023 12:27
Antep Fıstığı Ezmesi Nasıl Yapılır?

En leziz atıştırmalıklar arasında listede adını ilk sıralara yazdıran Antep fıstığının gün geçtikçe farklı versiyonlarda ürünleri karşımıza çıkmaktadır. Damaklarımızı şenlendirecek lezzetlerden biri olan Antep fıstığı ezmesi yapımı da yemesi kadar kolay olup az bir malzeme ile çok pratik bir şekilde elde edebilirsiniz. Hemen hemen her mutfakta yer alan pudra şekeri ile Antep fıstığının birleşmesi ile elde edilen Antep fıstık ezmesi hem süslemelerde hem de tatlı krizlerinde küçük bir atıştırmalık olarak tercih edilmektedir. Yaklaşık 100 gram kadar Antep fıstığını yağlı kağıt üzerinde düşük sıcaklıkta fırınlayıp bir miktar ısınmasını sağlamanız gereklidir. Isınan fıstıkları blenderden iyice çekip toz kıvamını elde edene kadar öğütmeniz gerekiyor. Ardından 100 gram Antep fıstığı tozu için yaklaşık olarak 150 gram kadar pudra şekeri ve bir çay bardağı ölçüsünün üçte biri kadar olacak şekilde su ekleyerek çok kısa süreli blenderde karıştırmaya devam ediniz. Hamur kıvamı elde ettikten sonra yağlı kağıt üzerine serip istediğiniz şekli vererek buzdolabında dinlenmeye bırakabilirsiniz. Dinlenmiş fıstık ezmeleri ile kahve çay yanlarında afiyetle tüketebilirsiniz.

Antep Fıstığı Ezmesi Ne İşe Yarar?


Yemyeşil rengi ile göz kamaştıran Antep fıstıklarının bütünleştiği her tat ile lezzetini daha da devleştirmesi ile hemen hemen her çeşit üründe yer almaya başlamıştır. Eski zamanlardan günümüze kadar gelen Antep yöresinin meşhur baklavasında kullanılmaya başlanan Antep fıstıklarının gün geçtikçe daha farklı versiyonları denenip piyasaya beğeni için sunulmuştur. Bunlardan biri olan Antep fıstığı ezmesinin yapılışının kolay olması özelliğinin yanı sıra yemesi de bir hayli zevklidir. Her yaştan insanın tüketimini tercih ettiği Antep fıstığı içerdiği mineraller ve vitaminlerin katkısıyla adeta şifa deposu olup her derde deva olacak niteliktedir. Yapılan araştırmalar sonucunda her hastalığın ilacı sayılan Antep fıstığının tüketimi uzmanlar tarafından da önerilmektedir.

Antep Fıstığı Ezmesi Kaç Kalori


Antep fıstık ezmesi tarifi ile elde etmiş olduğunuz ürünün kalori değeri yaklaşık olarak 90 kalori değerinde olup bu değer içeriğinde %3 oranında protein, %2 oranında karbonhidrat ve %8 oranında da yağ bulundurmaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.